bildbomb- Smögen

Har varit fullt upp de här dagarna efter jul. Har stimmat på mellandagsrean,fyfan va mycket folk.. sen hittar man ju tyvärr aldrig de man vill köpa endå. Hittade lite bäbiskläder bara. På juldagen åkte vi dock till Media Market kl 8 på morgonen ( de va kö in.. aldrig sett så mkt folk där innan) och haffade oss en 51 tums platt tv till min familj som de ville ha för bara 3800:- , sen köpte vi även en systemkamera där för 1800:-, hur billigt?
 
Igår va vi hemma i Hånger och satte upp tvn till dom sen drog vi hem till min älsklings Johan och hälsade på och sen drog vi hem till Annöö och hälsade på, där även Daniel va =) Så kul att få träffa mina fiiiina vänner igen, blir ju allt för sällan. 
Kunde inte låta bli att väga mig när vi va hos Annie, och herregud jag har gått upp 5 kg sen jag vägde mig hos barnmoskan när jag va där i v.12. Trodde max 2 kg men ack så fel och mer kommer jag gå upp. Få bli långa promenader med bebben till sommaren sen ;)
 
Btw, satt idag på morgonen och kollade igenom Smögen bilderna från de 3 åren vi varit där. Åh gud va jag längtar tillbaka..detta året blir de ju inte Smögen för mig ( kanske att vi åker upp 1 dag och hälsar på).
De roliga är när jag berättade för Johan att jag va gravid så va vårt första samtalsämne " hur gör vi med Smögen nu då?", haha. i-landsproblem.
 
Bjussar på lite goa smögen bilder från våra 3 år =)

Juldagen

Så va julafton redan över för i år och nästa år (och alla andra år) så firar vi julafton med vår lilla bebbe =)
Hade en jätte bra julafton igår. Mandas och jag klev upp på morgonen och bytte en julklapp med varann sen for vi i snökaos till Eksjö och firade jul tillsammans med hans familj och efter Kalle Anka så for vi hem till Hånger och firade med min familj. Sen på kvällen runt 9 tiden så åkte vi hem till oss där jag och Mandas firade lite själva och bytte julklappisar =)
Fick så fina presenter, och vi fick många fina presenter ihop och lille Leonard fick också fina julklappar! :)

Hade en jätte mysig julafton, hoppas ni andra hade de också =)
 
Hemma i Hånger  kom världens fulaste tomte!

(emil goa med magen)
 
 

God jul på er alla!

Imorgon på Julafton går jag in i v23.
Så därför tänkte jag och lilla bebben nu önska alla en GOD JUL!
 
( svårt att fota magen själv, men de här få duga)
 
 

Släktträff

 
Nu har vi varit i stan och stimmat de sista bla köpt bingolotter till ikväll =)  Jag älskar uppesittakvällen den är nästan lika mysig som julafton tycker jag! Så ikväll blir de mys med pizza och massa snacks och hoppas man vinner någon miljon typ.
 
Igår så var de ialf dags för den årliga  mini julen hos momo och måfa.
Kul att få träffa alla igen, vi allihop ses nästan bara på denna minijulen varje år. Fast kanske är bra, våran släkt är som Sunes Jul x 100. Man vet aldrig riktigt vad som ska hända men nåt händer ialf ALLTID, igår va kaos. Att dra igång julspelet som vi skulle köra tar nästan1 timme för att folk skriker, fotar, gapar, springer runt,välter glas, bråkar osv..
Och att bara ta ett kort på någon  tar nästan lika långt tid för att de alltid finns någon som går ivägen, ställer sig framför kameran och flamsar, eller någon tappar nåt och helt plötsligt är den personen man ska ta kort på borta... ( man hinner lixom inte ta flera stycken bilder så man få nöja sig med dom misslyckade bilder som klickas)
ja, våran släkt är speciell men kul har vi även fast man är helt död när man åker därifrån!
 
Jag och momo! =) och morbror Mikael i bakgrunden!
 

Tuff killen

Åh va inne på Shocks sida och kollade på barnkläder. De har fått in massa nya söta bodys!
De negativa är att de är så jävla dyrt där. Men någon av de här söta måste jag nästan köpa.
Första barnet får man faktiskt skämma bort ;)
 

hår snack

Nu var de väl längesen jag snackade om hår här på bloggen?  förr handlade varenda inlägg om mitt hår och vilken hårfärg jag ville ha, haha.
Men nu blir de snack om hår igen. Har ju varit blond i nästan ett år nu. Trodde max jag skulle palla va de i någon månad men när jag hade slängt ut massa pengar på att gå till frissan för att bli blond så kände jag att jag fan få vara blond ett bra tag.
Efter nyår blir de ialf förändning. Nu vill jag bli rödhårig igen eller typ mahogny, lite brun/rött typ. Och denna gången blir de till att sätta i löshår, är fruktansvärt trött på mitt tunna, stripiga och livlösa hår.
Är skit taggad på en ny förändning  =) Just nu ser jag ut som liket själv med min bleka hy och mitt blonda hår. Är i princip genomskinlig.
 
Nåt sånt här är de tänkt att mitt hår ska se ut :)
( alltså hur fiiiiiiiiint är inte hennes hår?! döööör)

Till Lillen

Förra veckan kunde vi inte hålla oss. Då åkte vi faktiskt och köpte lite bäbiskläder, sen har vi även köpt en spjälsäng. Tycker nog endå inte att de är förtidigt att köpa de. Finns ju ganska mycket som man ska köpa på sig innan bebben är här och dom som känner mig vet att jag hatar att vara ute i sista sekund. Tänker mig lixom om ungen skulle få för sig att komma i Mars? då är de ju ganska bra om man ha köpt klart vissa grejjer :)
 
Kläderna är från H&m. Älskar deras barnkläder dom har =)

mini Jul

Måndag igen och idag går jag in i v22. Bokade tid hos barnmoskan idag den 7 Januari. Då är de hjärtljud och mäta magen dom gör bla. Ska bli spännande :)
Ialf. Va ett tag sen jag uppdaterade nu men har haft fullt upp. I torsdags drog vi till kyrkan ( ja ni hörde rätt, helt frivilligt dessutom) med Roy, Becka och Gabbi och kollade på luciatåget. Men vi satt fan i kyrkan i 1 timme innan luciatåget kom så vi hann bli så uttråkade så vi kollade bara på typ 3 sånger sen gick vi.
I fredags kväll kom Gabbi och Jesper hit. Blev käk och sen kollade vi på Kvarteretes skatan när de åker till Laholm. Har sett den massor av gånger men den är så rolig. Skrattar ihjäl mig varje gång åt den filmen, jag är nog lite hemligt kär i David Batra =)
Sen i lördags så hade vi mini julbord hemma hos oss. Jätte trevligt och kul. sen jag blev gravid har jag varit sugen på julmat hela tiden typ ( jag som inte ens brukar gilla de) så de satt redigt fint i magen med lite julskina, köttbullar, prinskorvar mm. En trevlig kväll helt enkelt med matkoma och julklapps spelet. Nu längtar jag massor till julafton!
Igår va vi över hos Roy och Becka en stund och sen körde vi hem Gabbi och Jesper som sovit hos oss sen i fredags!
 
Här kommer lite bilder från lilla julbordet =)
 

våfflor och tre kronor

I detta skyliga väder så finns de ju inte så mycket att göra, eller rättare sagt man orkar/vill inte göra nåt. Sätter man foten utanför dörren så har man ju typ frusit ihjäl.
Jag och Mandas har ialf köpt första säsongen av "tre kronor",alltså hahhaha, de är sämre än skilda världar. Så dåliga skådespelare och så dåligt manus. Älskar de, vi sitter och skrattar ihjäl oss till vissa  scener.
Nu blir de våfflor och några avsnitt av tre kronor här ikväll ;)
 
 
och här är den fina bocken vi fick av mormor och morfar :)

Hej Lördag!

Vaknade upp med huvudvärk idag och kände mig nästan bakfull, trodde jag höll på att bli sjuk också. Men nu mår jag bättre så var väl antagligen för mycket julmust igår som fick mig att må dåligt idag ;)
Igår var de ju julfest med jobbet eller ja, julbord kanske? Serverades då inget julbord med de bjöds på potatisgrantäng och  fläskfile och massa annat gott.
Var hos Jessica innan vi drog vidare till julfesten och det var så sjukt mycket folk. Hade väl trott si sådär 100 pers skulle komma men de var runt 400 stycken på julbordet.  Men de va jätte trevligt trots att jag va nykter, glad jag hade Metthe som va nykter också. Hade rätt kul åt alla som va fulla istället.
Kul att få träffa alla igen, va ju ett tag sen man va på jobbet nu :)

Lite bilder från igår!
Fina tjejer!
 
Nej, som sagt jag va inte full även fast jag såg ut att vara de. Fyfan.. haha. ( jag och Urbi men en läskig tomte)
haha Jonna ser allt!


Nu ska jag krypa ner i soffan med min kille och förhoppningsvis funkar mitt skype sen så jag kan prata med Tina :D
Trevlig Lördag på er!
 

Hur gulligt är inte detta?


Brrrr

Har haft mormor och morfar på besök idag. De lämnade av en julbock till oss som står och lyser så fint på vår altan nu =)
Sen var vi nere i snökaoset och kollade in Habos små mysiga butiker. Var inte så tattigt och tråkigt som jag hade tänkt mig, bara fruktansvärt kallt. Att de aldrig slutar snöa? kommer ju bli inlåsta här snart om de inte slutar.
Nu ska jag sätta mig med en lussebulle och kura ner mig under täcket och titta på Sunes jul!
 
Btw, Här om dagen fick jag denna fina fina klänning av Mandas ( som jag så gärna velat ha). De va menigen att de skulle blivit en julklapp men han kan ju aldrig hålla sig så jag fick den nu istället. Så gullig är han.
Har julbord med jobbet på fredag så kanske blir att man ha den då? om inte annat blir den perfekt på nyårsafton  :)

Killen med lilla plutt näsan

Har ju glömt visa dom andra bilderna på bebben från UL vi gjorde för två veckor sen!
Bilderna är bättre irl, blir inte så bra när man ska fota på ett foto ;)
Tycker endå det är ganska konstig att det är sista Ul man gör i v.18. Jag menar de är ju halva tiden kvar och mycket kan ju hända ( vilket man inte hoppas). Men sålänge allt såg fint och bra ut med lillen så är jag nöjd =)
 
 

Livlig kille i magen

Idag går jag in i v20, vilket innebär halva tiden kvar!!! känns både läskigt och kul på samma gång.
 
Detta händer med bebben just nu:

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.
Vikt 350 gram.
(min mage i v19)

och med mamma händer detta:

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.


( blek och ful)
 
Lite uppdatering såhär på morgonkvisten.
Men nu väntar tvätten, blir en tvättdag idag.suuuuuuuck!

Hej December

1:a advent idag och de firades med goe frukost och världens tråkigaste julskyltning. Var typ 10 stånd som stod uppe och fanns inget kul att köpa + att de va svinkallt, så de va inget kul alls att gå där!
Men annars ha helgen vatt toppen, i fredags va mamma förbi här en stund och igår va Mandas familj här och hälsade på och på kvällen var Josef och Pillan här. Spelade lite spel och käkade kinamat,hehe ovanligt va? tror jag skulle kunna leva på kinamat fram tills Bf. Nog för att jag älskar kinamat i vanligafall men nu när jag är gravid så finns de inget stopp på mig när de gäller den maten ;) 
 
Våran goe frukost!
 

RSS 2.0